Kirjoittajasta

Kuva: Elina Korpi, Oulun Ylioppilaslehti

Nimeni on Pauli Ohukainen ja olen pikkuisen päälle kolmekymppinen mies. Olen suorittanut filosofian maisterin tutkinnon biokemiasta ja molekyylibiologiasta. Keväällä 2016 väittelin tohtoriksi sydänsairauksien perustutkimuksesta. Harrastuksiini kuuluu mm. kuntosali ja lenkkeily.

Tässä blogissa kirjoitan vain ja ainoastaan riippumattomana yksityishenkilönä, enkä edusta mitään organisaatiota taikka yhdistystä. Minulla ei myöskään ole pätevyyttä antaa kenellekään henkilökohtaisia terveyteen liittyviä neuvoja. Jos koet olevasi sairas, käännythän osaavan ammattilaisen puoleen.

Jokaisella bloggaajalla on siihen joku motiivi. Itselläni niitä on kolme:

1) Halu oppia uutta. Kirjoittaminen on minulle erittäin hyvä syy opetella asiat perinpohjaisesti.

2) Kirjoitustaidon kehittäminen. Aktiivisella kirjoittamisella toivon tulevani paremmaksi kirjoittajaksi ja oppivani ilmaisemaan itseäni selkeämmin.

3) Ajanhallinta. Tykkään keskustella tieteestä ja olen harrastanut sitä jo useamman vuoden ajan erilaisilla foorumeilla. Pikkuhiljaa olen huomannut että monissa keskusteluissa pyörivät samat asiat vuodesta toiseen. Sen sijaan, että toistaisin samoja argumentteja, halusin ajan säästämiseksi kerätä niitä yhteen. Blogin myötä minulla on myös monen sijaan yksi paikka jonne voin keskittää ajankäyttöäni.

Pidempi tarina matkastani skeptisyyden pariin löytyy täältä.

Minulla ei ole mitään taloudellisia sidonnaisuuksia enkä yritä ajaa minkäänlaista poliittista tai uskonnollista agendaa. Tieteellinen skeptisyys, josta kirjoitan, on ideologisesti riippumaton ajattelun apuväline.

Yleisesti ottaen olen mukava ja ystävällinen heppu, joka toivottaa kaikki uudet tuttavuudet tervetulleeksi. Vaikka olisinkin kanssasi eri mieltä, se ei estä sitä ettemmekö voisi olla oikeassa elämässä ystäviä.

Minuun saa yhteyden sähköpostilla osoitteesta pauli ät tervettaskeptisyytta.net (ilman ääkkösiä)

10 Comments

 1. Anna minulle kirjaani varten sopiva lainausosoite jutullesi tervettä skeptisyyttä. Niin tietämätön, että luulee tietävänsä.

  Simo Räisänen, dos, ylilääk.

  1. Hei Simo,

   Suuret kiitokset mielenkiinnostasi kirjoitustani kohtaan! Lähetän sähköpostilla esimerkin lainaukseen.

  2. Terve, Simo.
   Tutustuin kirjaasi. “Nykyajan poppamiehet”. Mielenkiintoista luettavaa. Asiaan liittyen: hallussani on edelleenkin kirjoituksesi kirjekuoressa, muistathan, hyvin huumoripitoista, osuvaa. Olen sen ottanut joskus esille, lukenut, päästääkseni rennommale huumorituulelle itsekin, samalla käyttäen sitä välineenä ehostaakseni muistoja yhteisistä työvuosista. Ilomielin totean sun kynäkärjen olevan yhtä terävä kun se on ollut niin kauan kun tiedän sinut ja sinun tekemisiäsi.
   Yställisesti ja lyhyesti Alari Ilves

 2. “Tieto on hyvin perusteltu tosi uskomus”, mielenkiintoinen blogi Pauli! Asioita on hyvä tarkastella asioina, eikä hyökätä argumentin esittäjän kimppuun (Ad hominem); tämä on yksi huonoista perusteluista (joskin inhimillinen) puolustaa omia argumentteja. Kiitos hyvästä blogista!

 3. Morjens!
  Harrastatko nimenomaan voimannostoa? Kun näin jutun jossa nimenomaan mainittiin että se on teidän harrastus.
  ystrv Pete

  1. Joo, niinkin voi sanoa.. Lähinnä siis toistaiseksi siinä muodossa, että parit oman salin kesken pidetyt kisat olen käynyt. Tavoite on kuitenkin pikkuhiljaa parannella omaa tulosta, niin kaipa sitä voi harrastamiseksi sanoa! 🙂 Tulokset eivät kyllä päätä huimaa, mutta se ei olekaan hommassa pääasia. Kunhan on vähän välitavoitteita, millä pitää treenissä kipinää yllä 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.